Prekių krepšelis

Skambinti: +370 (648) 09 104

Nemokamas pristatymas nuo 75 €

3 Svarbiausios klijų rūšys kiekvieno 3D spausdintojo dirbtuvėse

Siekdamas idealaus rezultato be detalių apdirbimo neprasisuksi.

Jungti detales galima 3D spausdintomis jungtimis arba klijais. Ilgą laiką klijų pats vengiau, nes tai nešvarus procesas, tačiau tik iki tol, kol nežinai, kaip tinkamai jais naudotis. Klijai taps neatsiejama tavo dirbtuvių dalimi, jei skirtingoms užduotims naudosi skirtingus klijus.

  1. Cianakrilatas (skysti – greiti)
    1. Cosmofen CA-500.200
    2. Dar kitaip vadinami CA, iš esmės tai “super momentas”, tačiau siūlau rinktis industrinius CA klijus, o ne 2gramus klijų iš maximos lentynos.
    3. Juos naudok greitam klijavimui, ypač jei nori staigiai suklijuoti du lygius 3D spausdintus paviršius. Vienintelis dalykas, į kurį atkreipiu dėmesį: jei klijų pateks ant 3D spausdintos detalės, paviršius šiek tiek baltuoja, todėl jais naudotis sudėtingiau.

  2. Akriliniai (tirštesni – truputį lėčiau stingsta)
    1. Cosmofen PMMA SL-650.120 skaidrūs
    2. Ilgiau stingstantys, tiršti klijai akrilui, tačiau visiškai idealiai pritaikomi 3D plastikams. Patogu naudoti, kai negali padengti paviršiaus skystais klijais. Užtepti akriliniai klijai nenubėga, vienintelis dalykas, kad jie šiek tiek “siūluojasi”, tysta. Visada šalia turėk servetėlę, kuria galėsi prigriebti tuos siūlelius.

  3. Poliuretaniniai (išsipučiantys – ilgai stingsta)
    1. Bison PU max
    2. Per bandymus ir eksperimentus atradau, kad šie klijai suklijuos realiai bet ką, nors rašo, kad tai klijai medienai. Net jei tarp detalių yra nelygumų ar tarpų. Šie klijai stingsta ilgai (24h), tačiau pučiasi ir užpildo tarpus. Gali priklijuoti net akmenį prie plastiko. Vienintelis niuansas, kad du paviršiai turi būti suspausti bent keletą valandų, tai rask būdą, kaip tai padaryti: prispausti, naudoti lipnią juostą ar pnš.

✒️ Daugiau tokio tipo įrašų galite sulaukti savo el. pašto dėžutėje kiekvieną savaitę.

Rašau savaitinį naujienlaiškį, kuriame dalinuosi darbo filosofija, 3D atradimais ir asmeniniais išgyvenimais bei pamokomis.

Kviečiu prenumeruoti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *